GLASERTE BLÅBÆRMUFFINS


12 stk

4,7 dl melk
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
1 stort egg
2,3 dl sukker
4 ss usaltet smeltet smør
3 dl seterrømme
4 dl blåbær
1 sitron og 0,5 dl sukker til glasur

- Smelt smør
- Mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør veldig forsiktig inn blåbærene.
- I en annen bolle; Visp egget og tilsett sukkeret. Bland og rør inn smøret forsiktig. Tilsett rømmen og bland.
- Hell flytende røren over i den tørre, bland svært forsiktig her også.
- Fyll de smurte muffinsformene og stek på 175 grader midt i ovnen i 25-30 min.

Glasur:
- Riv 1 toppet ts sitronskall. Ha oppi 1 dl sukker. Bland sammen.
- Ha 0,5 dl sitronsaft og 0,5 dl sukker i en liten kaserolle. Kok opp over medium varme. Rør hele tiden til den tykner.

Avkjøl muffinsen i 5-10 min. Pensle med sitronlaken og dypp toppene ned i sitronskallblandingen.