ISKAKE MED MOCCA


MANDELBUNN
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver

Pisk eggehviter og sukker til tykk marengs.
Mal mandler og ha i marengsen.
Tilsett espressopulver.
Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm form.
Hell mandelbunnblanding over og la den steke midt i ovnen på 150 grader i ca. 1 time.
Avkjøl.

IS
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl varmt vann
4 gelatinplater
3 ts espressopulver
5 dl kremfløte
100 g moccabønner (i en pakke er det 120 g moccabønner, hold av 20 g til pynt på kaken)

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca 5-10 minutter.
Kok opp vann og ha i espressopulveret.
Ha de bløtede gelatinplatene opp i den varme kaffen og la dem løse seg opp.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Ha i kaffeblandingen.
Pisk kremfløten til krem. Ha i eggedosis/kaffeblandingen.
Hakk mokkabønner fint og rør inn.

Hell isen i formen og sett i fryseren. Ta ut kaken ca 1/2 time før servering og pynt med resten av moccabønnene.

Superdeilig!