KVEITE MED KORIANDER OG SITRON


Til 4 personer


saft av 1 sitron
1 ts hakket hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts hakket frisk estragon
salt og nykvernet pepper
4 kveitebiffer a 180 g
4 ss god olivenolje
litt hvetemel
3 dl fiskebuljong
1 chili uten frø, hakket
3 ss hakket koriander
1 rødløk i skiver

1. Bland sitronsaft, hvitløk, paprika, spisskummen, estragon og litt salt og pepper i en bolle. Legg kveitebiffene i en form og fordel sitronblandingen over. Mariner fisken i kjøleskapet i 1 time.

2. Varm 3 ss av olivenoljen i en stekepanne. Vend fisken lett i mel, legg den i pannen og sted den over middels varme i 3 minutter på den ene siden, snu den og stek den videre i 2 minutter på den andre siden. Hell på buljong, og legg lokk på pannen og la det småkoke i 3 minutter. Tilsett chili og halvparten av korianderen, og kok i 3 minutter til. Legg det over på et fat.

3. Varm resten av olivenoljen i pannen og stek rødløken til den blir myk. Dryss stekt løk over fisken sammen med resten av korianderen.

Kveiten kan gjerne byttes ut med steinbit eller piggvar.