Gå til hovedinnhold

KYLLING FYLT MED OST

Lagde dette i kveld, en enkel men utrolig smakfull pastarett for 2 personer. Kjempegodt!

2 kyllingfileter
10 strimler vellagret gulost
2 ss barbequesaus
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts grillkydder

SAUS
1 pk Cremè Fraiche
1/2 liten paprika
1/2 liten rødløk
1 aromasopp


1 pk fersk spagetti

Kyllingen:
Skjær 5 snitter på langs pr filet nesten til bunn.
Fyll snittene med ostestrimlene.
Bland alt krydderet sammen i en liten skål.
Krydre filetene med salt, pepper og grillkrydder på begge sider. Bruk 2/3 av kryddermengden.
Smør barbequesaus på begge sider.
Brunes i stekepannen sammen med en god klatt smør.
Ha folie rundt og stek midt i ovnen i ca 30 min.

Saus:
Ta Creme Fraiche oppi en liten kjele.
Sett varmen på det svakeste.
Rør inn resten av krydderblandingen; salt, pepper og grillkrydder.
Hakk opp paprika, løk og sopp og stek i samme panne som kyllingen
Når det er gyllent røres dette inn i Creme Fraichen.
Sausen skal ikke koke, den skal bare bli varm.
Hell kraften fra kyllingen over i sausen.

Kok fersk pasta i 4 minutter.
Lag en salat av crispisalat, tomater, oliven, fetaost og parmesan. Jeg bruker å ha i litt olivenolje, balsamico og salatkrydder.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.

LANGSTEKTE KOTELETTER

4-6 porsjoner

1 kg svine eller oksekoteletter
2 ss olje
4 stilker selleri
2 bokser hermetiske tomater
4 fedd hvitløk
salt og pepper
2 ss smør
2 løk i båter
3-4 gulrøtter
1 dl vann
2 ss frisk oregano eller timian )evnt 1 ss tørkede provenceurter)

Stek kotelettene brune i en varm panne med litt smør og olje.
Legg dem i en stor, ildfast form eller i langpannen.
Ha i grønnsakene og hvitløken på toppen.
Hell over tomat og vann og legg folie tett rundt formen.
Stek på 140 grader i minst 2 timer.
Ta av folie og stek videre i 30 minutter.

Server med poteter, ris eller couscous, grønn salat og litt rømme.