LASAGNE


Kjøttsaus:
1 stor løk
5 fedd hvitløk
1 finhakket selleri
1 finhakket gulrot
Dette stekes mørt i en jerngryte.

500 g karbonadedeig tilsettes og brunes godt.

1 boks hele hermetiske tomater
2 ss tomatpurre
1/2 ts sukker
1 ts salt
2 ts nykvernet pepper
1 ts oregano
1 ts basilikum (evnt fersk)
litt fersk persille
1 klype kanel
1 ts chilipulver
2,5 dl rødvin eller evnt en dash balsamico
litt fløte
litt god kjøttkraft

La småkoke i minst 1 1/2 time.

Bechamelsaus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
Rør sammen i en kaserolle, og la surre lett.
Tilsett litt etter litt 5 dl melk.
1/2 ts revet muskat
3 ss kremfløte
30 g nyrevet parmesan
salt og pepper

Legg lagvis i en form. Start med kjøttsaus og avslutt med bechamelsaus. I mellom lagene bruker jeg Barilla lasagneplater (om du da ikke lager dine egne)

Legg en blanding av nyrevet parmesan og jarlsberg på toppen.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Gjennom første halvdel kan du dekke med aluminiumsfolie slik at du minske sjansene for at den blir brent.

La hvile i 10-15 minutter.

Server med en god salat og deilig brød til.