REKER MED FETA


1 liten løk skåret i skiver
4 ss olivenolje

250 g skåldede grovhakkede tomater
2 ss hakket bladpersille
1/2 ts salt
nymalt svart pepper etter smak
1 fedd hvitløk
200 g rensede reker
75 g fetaost
hakket bladpersille til pynt

Retten er beregnet for 4 personer.
Denne retten egner seg godt som en forrett eller som en del av et måtlid med flere retter. Ønsker du en mer tydelig rekesmak kan du koke ut rekeskallet med 5 ss olivenolje og 1/2 dl hvitvin. Rekeskallet siles og kraften tilsettes mot slutten av koketiden.

1. Fres løken i en kjele med olivenolje til den er myk.
2. Tilsett tomater, hakket persille, salt, pepper og hakket hvitløk. La dette småkoke under lokk i ca. 1 time. rør om av og til.
3. Anrett i 4 små ildfaste former. Legg rekene over og smuldre fetaost på toppen.
4. Gratiner under 250 grader i ca. 10 min til osten har endret konsistens. Men pass tiden, rekene kan lett bli seige! Dryss over med hakket pladpersille og server.