Gå til hovedinnhold

SCAMPI MED PESTO OG SNØFRISK


1500 g rå scampi
2 fennikler
2 mellomstore squash
4 vårløk
12 cherrytomater
6 ss pinjekjerner
extra virgin olivenolje til steking
100 g marinerte soltørkede tomater
3 ss basilikumpesto
4 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
100 g snøfrisk
basilikumblader til pynt

Rens scampi. Skjær dem i to eller tre avhengig av størrelsen og legg til side.
Skjær toppen av fenniklene og skjær dem i tynne skiver.
Skjær endene av squashen og del dem på langs og skjær i 2-3 mm tynne skiver.
Rens og skjær vårløk i tynne skiver.
Del tomatene i to.
Skjær soltørkede tomater i skiver.

Rist pinjekjerner i varm panne til de er gylne. Legg til side.
Ha 2 ss olje i pannen og wok fennikkel først i 3 minutter. Legg til side.
Ha 2 ss olje i pannen og wok squash. Legg til side.
Wok vårløk sammen med cherrytomater, soltørkede tomater, chilipulver og hvitløk i 1 ss olje i 2-3 minutter.
Stek deretter scampi i 2 ss olje i 2-3 minutter til de er gjennomstekte. Snu dem ofte og pass på at de ikke overstekes, da blir de seige. Legg til side.

Bland alle grønnsakene i en større panne og rør inn pesto og pinjekjerner. Varm opp.
Tilsett til slutt scampiene.

Fordel maten på 4 tallerkner og dryss over smuldret snøfrisk. Pynt med basilikumblader.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLEFTIKO -TYVENS LAM

1 kg grytekjøtt av lam1,5 boks hakkede tomater med oregano og hvitløk3 – 4 løk, skåret i grove biter2 – 3 gulrøtter, skåret i biter3 fedd hvitløk, grovhakket6 faste poteter, i store biter250 gram fetaostoreganosalt, pepper6 ts smør eller olivenolje6 ss rødvinDenne oppskriften er til 4-5 personer. Skjær kjøttet i seks eller tolv biter. Bena er viktig å ha med! Ha kjøttet i bunnen med fettsiden ned. Fordel andre ingredienser over. Ha i ovnen med tett lokk ved 180 grader i 4 timer. Spis med brød, som du bruker til å sugeopp den gode sjyen med.

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.