Gå til hovedinnhold

LAMMELÅR


Lammelåret gnies inn med salt, pepper, og urter, for eksempel timian eller rosmarin. Bruk tørkede urter da friske lett svir seg.

Masser inn hvitløkspulver (friskpresset svir seg det også)

Legg låret i en stor panne på ovnen slik at det freser. Dette gjør at porene tettes og isolerer kjøttkraften før du putter det i ovnen.

Når låret har fått en gyllen stekehinne på seg, stikker du inn termometeret gjennom den tykkeste muskelen, helt inn til beinet. Trekk deretter steketermometeret et par cm ut igjen.

Stek lammet i 110 grader i tre-fire timer. Langtidssteking gir ekstra saftig kjøtt.

Det rosastekte lammelåret skal hvile minst 20 minutter før servering

TIPS:

Under rista med lammesteik, i bunnen av ovnen har du en form med gulrøtter, blomkål, sellerirot og andre grønnsaker samt litt vann. Etter hvert vil det dryppe kraft fra låret nedi. Man tilsetter krydder og litt rødvin og har dermed basis for en god saus.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLEFTIKO -TYVENS LAM

1 kg grytekjøtt av lam1,5 boks hakkede tomater med oregano og hvitløk3 – 4 løk, skåret i grove biter2 – 3 gulrøtter, skåret i biter3 fedd hvitløk, grovhakket6 faste poteter, i store biter250 gram fetaostoreganosalt, pepper6 ts smør eller olivenolje6 ss rødvinDenne oppskriften er til 4-5 personer. Skjær kjøttet i seks eller tolv biter. Bena er viktig å ha med! Ha kjøttet i bunnen med fettsiden ned. Fordel andre ingredienser over. Ha i ovnen med tett lokk ved 180 grader i 4 timer. Spis med brød, som du bruker til å sugeopp den gode sjyen med.

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.