Gå til hovedinnhold

SCAMPI I TAMARINDSAUS


3-4 porsjoner
Marinade
1 tamarindterning, 3 cm
kokende vann
10 g revet frisk ingefær
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
.
1 kg dypfryste rå scampi
4 ss maisolje til steking
6 fedd hvitløk, presset
2 1/2 dl kremfløte eller kokosmelk
3 grønne chili uten frø, finhakket
2 ss frisk koriander, hakket
.
Legg tamarindterningen i en liten bolle, og hell på kokende vann. Terningen skal være dekket med vann. La dette stå i en halv time. Mos tamarinden med en gaffel, stryk ut væsken gjennom en sil og kast resten. Ta opp 6 ss tamarindvann, og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Sett til side.
.
Tin scampiene. Skrell, men la la det siste leddet med halen bli igjen. Bland scampiene i marinaden, og mariner dem i ca 10 minutter.
.
Varm oljen i stekepannen. Ha i hvitløk og scampiene og stek dette på sterk varme i ca 2 minutter. Pass på, det er lett å oversteke dem! Rør inn kremfløte eller kokosmelk. La det bli varmt uten og koke. Bland inn chili og korander.
.
Server med en gang sammen med ris.
Ha gjerne en frisk og syrlig salat til denne retten.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.

LANGSTEKTE KOTELETTER

4-6 porsjoner

1 kg svine eller oksekoteletter
2 ss olje
4 stilker selleri
2 bokser hermetiske tomater
4 fedd hvitløk
salt og pepper
2 ss smør
2 løk i båter
3-4 gulrøtter
1 dl vann
2 ss frisk oregano eller timian )evnt 1 ss tørkede provenceurter)

Stek kotelettene brune i en varm panne med litt smør og olje.
Legg dem i en stor, ildfast form eller i langpannen.
Ha i grønnsakene og hvitløken på toppen.
Hell over tomat og vann og legg folie tett rundt formen.
Stek på 140 grader i minst 2 timer.
Ta av folie og stek videre i 30 minutter.

Server med poteter, ris eller couscous, grønn salat og litt rømme.