SCAMPI I TAMARINDSAUS


3-4 porsjoner
Marinade
1 tamarindterning, 3 cm
kokende vann
10 g revet frisk ingefær
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
.
1 kg dypfryste rå scampi
4 ss maisolje til steking
6 fedd hvitløk, presset
2 1/2 dl kremfløte eller kokosmelk
3 grønne chili uten frø, finhakket
2 ss frisk koriander, hakket
.
Legg tamarindterningen i en liten bolle, og hell på kokende vann. Terningen skal være dekket med vann. La dette stå i en halv time. Mos tamarinden med en gaffel, stryk ut væsken gjennom en sil og kast resten. Ta opp 6 ss tamarindvann, og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Sett til side.
.
Tin scampiene. Skrell, men la la det siste leddet med halen bli igjen. Bland scampiene i marinaden, og mariner dem i ca 10 minutter.
.
Varm oljen i stekepannen. Ha i hvitløk og scampiene og stek dette på sterk varme i ca 2 minutter. Pass på, det er lett å oversteke dem! Rør inn kremfløte eller kokosmelk. La det bli varmt uten og koke. Bland inn chili og korander.
.
Server med en gang sammen med ris.
Ha gjerne en frisk og syrlig salat til denne retten.