LAPSKAUS

En supergod lapskaus!

4 porsjoner

400 g storfekjøtt i biter (kokes mørt)
1 ts buljongpulver
salt og pepper
smør til bruning

Stek kjøttet sammen med buljongpulver, salt og pepper i en jerngryte i ca 3-4 minutter. Ta ut kjøttetbitene, legg til side.

1 løk i halve ringer stekes i gryten til den blir myk.

3 gulrøtter i biter
200 g kålrot i biter
200 g sellerirot i biter
300 g skrelte poteter i biter

Tilsett alle grønnsakene unntatt purren, ha i pepperkorn og laubærblader.

Hell over vann slik at det dekker halvparten av grønnsakene (ca 3 dl), og la småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene er kokt, men fortsatt litt faste inni. Vend grønnsakene en gang underveis, så alle får en omgang i kraften.

1 purre, kun det hvite i tynne skiver

20 hele pepperkorn
12 laubærblader
Persille

Ha i purre og la trekke i 3 minutter. Ha i kjøttet og la trekke i 5 minutter. Ha over litt hakket persille.

Server med flatbrød.