MAROKKANSK MARINERTE GULRØTTER


Det finnes mange varianter av denne marokkanske salaten kalt "Salatat al-Jazar ', inkludert både varme og kalde varianter.
Serves romtemperert.
500 g gulrøtter, skrellet og i skiver
1 fedd presset hvitløk
Dressing:
Saften av 1/2 sitron
1-2 ss olivenolje
1 ts paprika
1 / 2 ts spisskummen
1 / 2 ts sukker
1 / 4 ts kajennepepper
1 / 4 ts kanel
1 klype salt
friske mynteblader
Lag først dressingen:
Ha gulrøttene i en kjele, dekk med vann og ha i presset hvitløk.
Kok opp og kok på lav varme ca 5 minutter, bare til gulrøttene er fremdeles er litt harde inni. Sil av gulrøttene og legg i en bolle. Ha over dressingen. Mariner i romtemperatur noen timer. Ha mynteblader på toppen.