PAELLA




(6 porsjoner)

1 stor kylling
2 løk
3-4 båter hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 boks hakket tomat

1½ dl olivenolje
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
ca. 400 g ris
½ g safran eller 1 ts gurkemeie
8 dl hønsebuljong
ca. 2 dl hvitvin
ca. 12 ferske blåskjell
8-10 scampi
½ kg reker
noen kreps
litt frisk timian
ca. 50 g selskapserter

Del kyllingen i 8 biter. Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler. Varm det meste av oljen i en vid panne, men hold av litt. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp. Fres løk, hvitløk og paprika i pannen. Fres risen og tilsett kyllingbitene. Ha i safran eller gurkemeie, buljong, tomat og hvitvin og la det småkoke i ca. 20 min.
Damp blåskjellene i ca. 5 min til de åpner seg. Skrell scampiene og stek dem i panne med litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene. Legg alt pent oppå risen og pynt med noen hele reker og kreps.
Server på store, varme tallerkener.
Pynt med frisk timian

Server gjerne med brød til.