Tapas - ALBONDIGAS/SPANSKE KJØTTBOLLER



Ingredienser
- 2 middels store løk
- 2 hvitløkfedd
- 2 hele nellik
- 1 lite glass hvitvin
- Litt mel
- Salt og pepper
- 1 gulrot
- 1 laurbærblad
- Tomatpuré
- En halv buljongterning
- 400g kjøttdeig/finhakket kjøtt av kylling/kalkun
- 100g finhakket bacon
- 1 dessertskje pinjenøtter (valgfritt)
- 1 teskje finhakket persille
- 3 dessertskjeer soyasaus
- 2 dessertskjeer brødsmuler
- 1 teskje oregano
- Olivenolje
- 2 små, modne tomater



Bland kjøttet med bacon.
Rasp en løk og finhakk et hvitløkfedd og bland det med soyasaus, oregano, pinjenøtter og brødsmuler, bland alt godt sammen.
Lag små, runde kjøttboller, ha litt mel i en bolle og rull bollene i melet.
Legg kjøttbollene på en stor plate til du er klar for å steke dem.
Kutt opp den andre løken og det andre hvitløkfeddet og ha dem i en
stekepanne med litt olivenolje. fersk persille og litt salt.
Stek forsiktig til løken er bløt, hakk to tomater og ha over.
Til slutt river du gulroten og har den i . Tilsett hvitvin og nellikspiker, den halve buljongterningenoppløst i en halv kopp vann, laurbærbladet og litt tomatpuré.
Rør godt og sett det hele på svak varme.
Ha olivenolje i en stekepanne så bunnen er dekket. Stek kjøttbollene
til de er brune på alle sider. Du må trolig steke i to eller tre omganger.
Putt kjøttbollene over i pannen med sausen og la dem småkoke i
sausen en halv time.