Gå til hovedinnhold

Tapas - ALBONDIGAS/SPANSKE KJØTTBOLLER



Ingredienser
- 2 middels store løk
- 2 hvitløkfedd
- 2 hele nellik
- 1 lite glass hvitvin
- Litt mel
- Salt og pepper
- 1 gulrot
- 1 laurbærblad
- Tomatpuré
- En halv buljongterning
- 400g kjøttdeig/finhakket kjøtt av kylling/kalkun
- 100g finhakket bacon
- 1 dessertskje pinjenøtter (valgfritt)
- 1 teskje finhakket persille
- 3 dessertskjeer soyasaus
- 2 dessertskjeer brødsmuler
- 1 teskje oregano
- Olivenolje
- 2 små, modne tomater



Bland kjøttet med bacon.
Rasp en løk og finhakk et hvitløkfedd og bland det med soyasaus, oregano, pinjenøtter og brødsmuler, bland alt godt sammen.
Lag små, runde kjøttboller, ha litt mel i en bolle og rull bollene i melet.
Legg kjøttbollene på en stor plate til du er klar for å steke dem.
Kutt opp den andre løken og det andre hvitløkfeddet og ha dem i en
stekepanne med litt olivenolje. fersk persille og litt salt.
Stek forsiktig til løken er bløt, hakk to tomater og ha over.
Til slutt river du gulroten og har den i . Tilsett hvitvin og nellikspiker, den halve buljongterningenoppløst i en halv kopp vann, laurbærbladet og litt tomatpuré.
Rør godt og sett det hele på svak varme.
Ha olivenolje i en stekepanne så bunnen er dekket. Stek kjøttbollene
til de er brune på alle sider. Du må trolig steke i to eller tre omganger.
Putt kjøttbollene over i pannen med sausen og la dem småkoke i
sausen en halv time.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.

LANGSTEKTE KOTELETTER

4-6 porsjoner

1 kg svine eller oksekoteletter
2 ss olje
4 stilker selleri
2 bokser hermetiske tomater
4 fedd hvitløk
salt og pepper
2 ss smør
2 løk i båter
3-4 gulrøtter
1 dl vann
2 ss frisk oregano eller timian )evnt 1 ss tørkede provenceurter)

Stek kotelettene brune i en varm panne med litt smør og olje.
Legg dem i en stor, ildfast form eller i langpannen.
Ha i grønnsakene og hvitløken på toppen.
Hell over tomat og vann og legg folie tett rundt formen.
Stek på 140 grader i minst 2 timer.
Ta av folie og stek videre i 30 minutter.

Server med poteter, ris eller couscous, grønn salat og litt rømme.