TZATZIKI

Tzatziki er fast innslag til nesten samtlige greske middager og lunsjer. Hovedingrediensene er tykk yoghurt, revet slangeagurk, hvitløk og olivenolje. Men tzatzikien lages på forskjellige måter avhengig av hvor i Hellas man befinner seg.
Denne oppskriften kommer fra Kreta.

(4 personer)

Du trenger:
1 liter matyoghurt eller yoghurt naturell.
5 fedd hvitløk
2 store slangeagurk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss brun eddik
1 dl ekstra virgin olivenolje
2 kvister frisk dill

Bruker du naturell yoghurt, må yoghurten has i et kaffefilter og få renne av seg i 4- 5 timer. Dette er unødvendig om du bruker den tykke matyoghurten som fås kjøpt. Skrell av en del av skallet på slangeagurken og riv den grovt. Klem ut mest mulig fuktighet. Bruk en hvitløkspresse til hvitløksfeddene. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og finhakket dill sammen med resten av ingrediensene. La gjerne tzatzikien stå noen timer før servering.