Gå til hovedinnhold

GULASJSUPPE

6 personer
600 gram storfekjøtt uten ben
100 g bacon
3 ss mel
2 ts margarin eller smør
3 ss matolje
2 dl hvitvin
1 liten skalk rødkål
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpurre
2 rødløk
3 fedd hvitløk
4 poteter (dropp disse ved lavkarbo)
1 ss paprikapulver
2 ts spisskummen
2 paprika
2 liter vann
2 ss buljongpulver
sukker, salt og pepper

Skjær baconet i små biter og kjøttet i centimeterstore biter.
Varm opp margarin eller smør i en stor nok gryte og stek bacon og kjøtt slik at det får fin farge.
Strø på paprikapulver og mel, og la det hele brune seg litt. Ha i vin og ca en halv liter vann og rør godt slik at det ikke brenner seg i gryta.
Ha i tomater og tomatpurre og la det stå og putre.

Rens og hakk løk og hvitløk, paprika og poteter smått.
Skjær kålskalken i tynne strimler. Fres grønnsakene litt i olje til de blir blanke. Ha de over i gryta med kjøttet. Ha i spisskummen sammen med resten av vannet, buljonpulveret og nykvernet pepper.
La det hele koke en times tid. Smak til med litt sukker og kanskje litt mer pepper og salt.
Server med godt brød og en klatt rømme.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.

LANGSTEKTE KOTELETTER

4-6 porsjoner

1 kg svine eller oksekoteletter
2 ss olje
4 stilker selleri
2 bokser hermetiske tomater
4 fedd hvitløk
salt og pepper
2 ss smør
2 løk i båter
3-4 gulrøtter
1 dl vann
2 ss frisk oregano eller timian )evnt 1 ss tørkede provenceurter)

Stek kotelettene brune i en varm panne med litt smør og olje.
Legg dem i en stor, ildfast form eller i langpannen.
Ha i grønnsakene og hvitløken på toppen.
Hell over tomat og vann og legg folie tett rundt formen.
Stek på 140 grader i minst 2 timer.
Ta av folie og stek videre i 30 minutter.

Server med poteter, ris eller couscous, grønn salat og litt rømme.