TOM GA KAI - Deilig Thailandsk suppe

3-4 porsjoner
1 pk fersk koriander
1 stk hvitløksfedd
1/2 bit Ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
ca 400 g lårbiff av Kylling
1/2 pk risnudler
1/2 stk rød chili
1 stk sitrongress
1 pk sukkererter
Olje
Pepper
Salt
Vann


Kok opp 1 l vann

Rens og finhakk 1/2 bit ingefær og 1/2 stk rød chili.

 Press 1 stk hvitløksfedd med en kvitløkspresse, o
knus 1 stk sitrongress med baksiden av kniven slik at aromaene «slippes løs». 
Del 1 pk sukkererter i to.
 Finhakk 1 pk koriander, og sett den til side i en skål.
Stek ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og sukkererter i en kjele på middels varme med 1 ss olje i ca 3 minutter.

 Tilsett deretter 1 boks kokosmelk, 1 dl vann samt ca 400 g lårbiff av kylling. Kok gryta i ca 10 minutter, og smak til med salt og pepper.

 Kok 1/2 pk risnudler i vannet du har kokt opp  i 2-3 minutter.

Kutt 1 stk lime i båter, og ta sitrongresset ut av gryten. Det skal ikke spises, kun smakssette gryten.

Strø finhakket koriander over gryta før servering.