BACALAO












2 kg klippfisk
2 kg skrelte poteter i 1 cm skiver (Beate)
4 gulerøtter i tynne skiver
4 rødløk  i ringer
1 gul løk i ringer
10-15 hvitløksfedd
1 lite glass grønne oliven
1 lite glass sorte oliven
4 ts fersk chili
4 grillede røde og gule paprika (eller paprikasalat) i passe biter
4 ts sort pepper
2 pk knuste tomater m/basilikum
2 pk knuste tomater fyldig
1 pk knuste tomater m/hvitløk
1 pk knuste tomater m/chili
100 g soltørkede tomater
2 laubærblader
3 ½ dl olivenolje

Klippfisken må vannes ut i 1 døgn, og skiftes vann på min. 2 ganger.  (ca. 1 døgn pr.cm)


Olivenoljen varmes opp til det ryker av den og deretter avkjøles.
Ca 100 g usaltet meierismør.

Fres løk, hvitløk og chili.

Kutt alt i passe stykker/biter

Klippfisken deles i fyrstikkeske-store biter
Legg alt lagvis.
Ha tilslutt i alle pk med knuste tomater på toppen.

Kokes opp og la småkoke i ca. 2 timer (avhenger av hvor mye man lager, og til poteter er møre)
Bruk en kjele på min. 9 liter.
Husk også at den ikke må røres i (da blir det bare mos).

Ha over hakket basilikum rett før servering.

Server gjerne med godt brød og aioli, eller kun med flatbrød.
Bilde er lånt fra Godfisk.no