DAMPET TORSK MED PERSILLESMØR












600-700 g torskefilet

1 1/2 liter enkel buljong ( 1,5 liter kaldt vann, 20 g salt, 1 skive sitron, 5 persillekvaster og 1 laubærblad: Gi alt et oppkok og la trekke i 10 minutter. Kok opp på ny før fisk legges i)

Fisken deles i like store servringsstykker og tørrsaltes.
Rett før servering koker du opp buljongen og legger fisken forsiktig i kjelen.
La fisken trekke til den flaker seg perfekt ( ca 5-8 minutter avhengig av tykkelse)
Løft opp med hulløse og la den renne av seg.

Sever med persillesmør, kokte poteter og kokte gulrøtter.


Persillesmør: 1/2 dl kokekraft fra fisken, 100 g kaldt smør i terninger, 6 ss finhakket persille. Kok opp kraften og pisk inn smøret, ha i persille og server. Må ikke koke, da sprekker den!