FASTELAVNSBOLLER MED VANILJEBRINGEBÆR












40 stk 

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g fersk gjær
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme.
½ ts bakepulver
1 egg til pensling

Bland alt det tørre.
Kok opp melk og smør.
Avkjø blandingen til den er fingervarm (37 grader).
Rør gjæren ut i væsken.

Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirkledde stekeplater.
La dem heve lunt i 1 time.

Pensle med egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 7-10 minutter.
Avkjøles på rist.

Vaniljebringebær
250 g bringebær, gjerne frosne
100 g sukker
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

Ha bringebær, sukker og vanilje i en gryte.
La koke langsomt opp, rør minst mulig.
Avkjøl.

Server på nybakte boller med pisket krem.
Dryss melis over.