KLASSISK FINNBIFF











1 stk løk
4 stk gulrøtter
600 g potet
4 sk bacon
5 stk champignon eller annen sopp
2,5 dl crème fraîche eller rømme
2 stk einebær
40 g brunost
500 g finnbiff
2 ss gressløk
Finhakk løken og skjær baconet i små biter. Ha løk og bacon i en dyp stekepanne. Stek til løken er gyllen på middels svak varme (ha eventuelt i litt smør eller olje om baconfettet ikke er nok).

Skrell og skjær poteter og gulrøtter i store terninger. Skjær soppen i skiver. Ha poteter, gulrøtter og sopp i stekepanna og la det steke i 5-10 minutter.

Ha i crème fraîche, finnbiff, hakket brunost og knust einebær. La det koke til potetene er møre og det begynner å tykne.

Smak til med salt og pepper. Og dryss over litt gressløk
Server med tyttebærsyltetøy.