FOCCACIA















Deig
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker
Salt
Litt chilipulver
Ca 9 dl vann
2 never soltørkede tomater i olje

Oljeblanding
2 dl extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Maldonsalt

Bland sammen mel, gjær, sukker, salt og chili.
Tilsett vann (deigen skal være klissete).
Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenolje i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen, og rør rundt.
La dette stå mens deigen hever.

Etter 1 time: Slå deigen ned og press ut all luft. Dekk en langpanne med bakepapri og fordel deigen utover. Hev 15 minutter under tildekking.

Dypp fingrer i olje og stikk hull ned i deigen.

Hev enda en time under tidekking.

Slå over oljeblandingen, og fyll opp hull med oljen. Dryss over maldonsalt.

Stek på 200 grader, midt i ovnen i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.