LEMON CURD













3 økologiske sitroner
3 1/2 dl sukker
150 g romtemperert smør
6 lett sammenvispede egg

Mål opp sukker i en rustfri, ikke for stor kasserolle.
Skyll sitroner godt, tørk og riv skallet fra 2 av sitronene fint og bland det med sukkeret.

Press alle sitronene. Hell saften i kasserollen. Tilsett mykt smør i klatter og lett sammenvispede egg.

Sett den lille kasserollen i en større som er halvfull med varmt vann (vannbad). Kok på svak varme på komfyren til kremen begynner å tykne. Rør konstant med tresleiv.
Det skal ikke begynne å koke, men bare varmes langsomt opp.

Øs sitronkremen i perfekt rene syltetøysglass. Sett på lokk.
Oppbevar glassene i kjøleskapet.
Kremen er ferskvare på grunn av eggene, så ikke la det stå mer enn 14 dager.

Smaker godt på kavringer og brød, og er herlig som kakefyll!