PAVLOVA















6 stk eggehvite
2 ts hvitvineddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

Fyll:
2 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem

Frukt og bær f.eks. kiwi, jordbær, bringebær, blåbær

Forvarm stekeovnen til 250 °C. Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir på en stekeplate.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor ringen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 °C til 100 °C. Stek bunnen i 1 time og 20 min. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta papiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Rett før servering vispes fløte og blandes med vaniljekrem. Ha kremen på kakebunnen og fordel frukt og bær over.