PÆRERUTER MED PISTASJENØTTER

8-12 ruter 
4 avlange plater fryst butterdeig
1 dl aprikosmarmelade
2 ss vann
4-5 ss hakkede pistasjenøtter
100 g mandelmasse
2-3 pærer i tynne skiver
1 eggeplomme til pensling
evnt litt melis

Halvtin butterdeigen .
Kjevle ut hver plate til den er 4 mm tykk.
Legg platene på stekeplate dekket med bakepapir.
Marker en strek 1 cm innenfor ytterkant av butterdeig, men ikke skjær helt igjennom.

Varm stekeovn til 200 grader.
Kok opp marmelade med litt vann i en liten kjele.
Sett den til side.
Hakk pistasjenøtter.
Riv mandelmassen grovt og fordel den på butterdeigplatene innefor den markerte streken.
Dekk mandelmassen med tynne pæreskiver.
Pensle pæreskivene forsiktig med den myke marmeladen.
Dryss med hakkende pistasjenøtter.
Pensle deigkantene med eggeplomme.
Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 minutter.

Før servering deles hver butterdeigkake i to eller tre deler. Sikt over melis.