Gå til hovedinnhold

CITY BAKERY BROWNIES

 prisvinnende brownies fra New York


250 gr smør 
250 gr mørk sjokolade 
5 dl sukker 
5 egg 
3 dl hvetemel 
2 ts bakepulver 

2 ss mørk kakao (bakekakao)Sett ovnen på 150 grader. 
Smelt smør i en kjele og rør inn biter av sjokolade til alt er smeltet og rør godt, det er viktig at det ikke ligger biter igjen som ikke er smeltet. 
Pisk egg og sukker til eggedosis, den trenger ikke være helt pinnestiv, bare nok til at sukkeret er oppløst. 
Sikt sammen mel, kakao og bakepulver.
 Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen på en gang og vend forsiktig inn ved å bruke en slikkepott, hell i mel/kakao/bakepulver blandingen (alt på en gang) og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig. 
Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter. 
Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir og spray godt med Formfett. Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min. 
Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser rå ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr. La kaken avkjøles helt i langpannen før du hvelver den på rist.
Viktig: Hvis du bare har en stor langpanne og vil lage denne kaken så må du legge til en ekstra halv oppskrift. Hvis ikke blir kaken for tynn og tørr

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLEFTIKO -TYVENS LAM

1 kg grytekjøtt av lam1,5 boks hakkede tomater med oregano og hvitløk3 – 4 løk, skåret i grove biter2 – 3 gulrøtter, skåret i biter3 fedd hvitløk, grovhakket6 faste poteter, i store biter250 gram fetaostoreganosalt, pepper6 ts smør eller olivenolje6 ss rødvinDenne oppskriften er til 4-5 personer. Skjær kjøttet i seks eller tolv biter. Bena er viktig å ha med! Ha kjøttet i bunnen med fettsiden ned. Fordel andre ingredienser over. Ha i ovnen med tett lokk ved 180 grader i 4 timer. Spis med brød, som du bruker til å sugeopp den gode sjyen med.

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.