EPLEKAKE

AV Monica Csango


Til fyllet:
6 litt sure epler
1 skvis sitron
1 ss kanel
5 ss sukker
Til deigen:
350 gram hvetemel
1/2  ts salt
1 ts bakepulver
1 vaniljestang
350 gram sukker
2 1/2 dl nøytral olje
1 dl juice  (jeg blander eple og appelsin)
4 store egg
Finn frem en springform med 24 cm i diameter. Sett ovnen på 180 grader og smør formen. Skrell eplene og skjær dem i biter.
Skvis sitron og strø sukker og kanel over eplene før du legger dem i en liten plastpose. Legg det hele til side.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Pisk egg og sukker og tilsett juice  og olje i en annen bolle. Bland den tørre blandingen med den våte blandingen, del en vaniljestang i to og ta i iblandingen.
Finn frem springformen, dekk bunnen med bakepapir og hell halvparten av kakerøra i formen.
Deretter tilsetter du halvparten av epleblandingen, resten av røra og resten av eplene – Dytt eplene litt ned i deigen. Stek kaka på midterste rille på 180 grader i ca 1 t og 20 min, men siden alle ovner er forskjellige anbefaler jeg å bruke en kakepinne til å sjekke om den er klar. I min ovn tok stekingen nesten halvannen time.
Ikke skjær i kaka før den er helt avkjølt (på rist). Server herligheten med crème fraîche eller rømme. Kos deg!