INDISK KYLLINGSUPPE



• 1/2 løk, finhakket
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• ca 1/2 rød chili, finhakket
• ca 1 ss revet frisk ingefær
• 2 gulrøtter, grovt revet
• 1 eple, grovt revet
• ca 2 ts karri
• 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
• 1,5 dl matfløte (kan eventuelt erstattes med        kokosmelk)
• 2-3 kyllingfileter
• hvit nykvernet pepper
• eventuelt salt

Koriander!

Dette er til 3 personer

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte. Skjær filetene deretter opp i passe biter. Du kan selvsagt benytte grillet kylling istedet. Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppegryta og gi suppen et lett oppkok.

Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) og strø finhakket koriander over før servering. Serveres med nanbrød.