MIN BESTE FISKESUPPE

Bilde fra  Meny


Ingredienser:
1 flaske god fiskefond (eventuelt fra Touch of Taste – ikke terninger)
2-3 ss smør
3-5 store fedd hvitløk (finhakket)
1 boks hakkede tomater
1 flaske hvitvin (pass på at den ikke er sur)
½ l kremfløte
Vann som tomatboksen og flasken med fiskefond er skyllet i
Litt sitronsaft
3-4 laurbærblader
½ ss basilikum
1 -2 ss timian
1 fingerknippe safran
Salt og pepper
2 store gulrøtter i Julienne (tynne, tynne strimler)
3-5 vårløk i ringer
2 stangselleri i Julienne
1 stor rød paprika i tynne strimler
2-3 laksefileter (gjerne frosne) i terninger
2 torskefileter eller annen hvit fisk (gjerne frosne) i terninger
250 g reker eller scampi (helst scampi)
250 g kamskjell
250 g kreps (kan sløyfes)
250 g blåskjell med skallet på (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Gjør grønnsaker, fisk og skalldyr klare på forhånd – hvis fisk/skalldyr er frosne skal de tines (husk at vannet fra de tinte skalldyrene/fisken er god kraft).

Varm opp smøret i en stor gryte (gjerne en jerngryte som du også kan servere suppen i), smøret skal ikke bli brunt. La hvitløken surre litt i smøret og ha i boksen med hakkede tomater. Hell i hvitvinen og la den koke inn til ca. halvparten eller litt under halvparten.

Ha i hele flasken med fiskefond og fløten, litt sitronsaft, vann som tomatboksen og flasken med fiskefond er skyllet i, pluss eventuelt litt ekstra vand (etter smak).
Smak til med krydderier og la blandingen koke i 3-5 minutter. (Suppen krever ganske mye timian og fløte. Hvis suppen er sur pga. vinen kan du ha i en ½ ss sukker).

Legg grønnsakene i suppen – la de koke et par minutter før fisk og skalldyr legges i. Varm alt godt i gjennom – grønnsaker, fisk og skalldyr skal trekke i suppen i 3-5 minutter (ikke kokes)
innen den serveres sammen med godt brød.