BROKKOLISALAT

Til 4 personer
1 brokkoli, renset og delt i småbiter
1 rødløk, finhakket
2 epler, skrelt og skåret i små biter
3 ss solsikkefrø
evt. rosiner eller tranebær
1 pk. bacon i skiver
Dressing.
2-3 dl creme fraiche, skyr eller rømme
2 ss majones
1-2 ss hvitvinseddik
1-2 ss sukker
salt
Ha brokkolibukettene i en bolle og hell kokende vann over. La det stå i 5 minutter og hell av vannet.  Ha brokkolibukettene i en skål sammen med løkterninger, eplebiter, solsikkefrø og evt. rosiner eller tranebær, hvis de ikke serveres ved siden av. Rør ingrediensene til dressingen sammen og smak til. Vend dressingen over brokkoliblandingen og rør alt godt sammen. Stek baconskivene og la de dryppe av på kjøkkenpapir før de deles i mindre biter. Ha bacon på øverst på salaten rett før servering.