FISKESUPPE BEKKJARVIK

Denne fiskesuppen er av Ørjan Johannessen, kjøkkensjef ved Bekkjarvik Gjestgiveri og vinner av Bocuse d’Or 2015
Du trenger: 
♦ 70 g smør
♦ 70 g hvetemel
♦ 1 l fiskekraft
♦ 3 dl fløte
♦ 2 dl crème fraîche
♦ salt etter smak
♦ 2-4 ss eddik 7 %
♦ 400 g fisk, for eksempel sei, laks eller brosme
♦ ½ kg hele blåskjell
♦ 1 gulrot
♦ 1 purreløk
♦ grønn karse
♦ 4 ss olivenolje til anretning
♦ 100 g rensede kokte reker
Slik gjør du: 
1. Smelt smør i en kjele og tilsett mel. Rør godt og spe inn varm fiskekraft under konstant omrøring så det ikke blir klumper. La småkoke i cirka 10–15 minutter. 
2. Rør sammen fløte og crème fraîche. Tilsett fløteblandingen under omrøring. Smak til med salt og eddik.
3. Kutt fisken i terninger á 2 x 2 cm, og grønnsakene i tynne strimler. La fisk, blåskjell og grønnsaker trekke i den varme suppen de siste ti minuttene før servering. Velg selv om du vil servere suppen med hele eller rensede blåskjell. 
4. Tilsett rekene rett før servering. Drypp olivenolje over hver suppeskål. Topp med karse