LINSESUPPE

6 porsjoner

  • 1 ss olivenolje
  • 2 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl røde linser
  • 1 flaske italiensk tomatsaus (uten krydder) evt. 2 bokser finhakket tomat
  • 1,5 – 2 l vann
  • 2 terninger fond (gjerne kylling)
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 1 dl finhakket fersk koriander
  • 1 ts spisskummin
Varm oljen i en tykkbunnet kjele og stek løk og hvitløk mykt. 
Rør inn resten av ingrediensene med unntak av spisskummin. 
Kok opp å la putre under lokk ca. 30-45 (avhengig av linsene), eller til linsene er myke. Før servering kan du ta ut ca 4 dl av suppen og mose denne med stavmikser til en tykk puré for å jevne suppen, men det er ikke nødvendig. 
Dryss på spisskummin rett før servering.

Bruk gjerne hele spisskumminfrø (kalt jeera på indisk) som først ristes i en liten panne før de has i en morter.