Gå til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens kyllingform med salvie og poteter


4 personer

1 hel rå kylling (ca 900 g)
700 g asterix eller beatepoteter
0,2 dl solsikkeolje
salt og pepper
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 sitron
5 kvaster salvieblader
150 g grønne bønner


1. Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skyll og del opp potetene i båter eller terninger, legg i langpanne. Bland godt med salt, pepper og olje. Sett langpanna i ovnen.
2. Kyllingen tørkes, deles og krydres med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt på alle kanter i en stekepanne på litt over middels varme.

3. Ta ut potetformen av ovnen, skru med temperaturen på ovnen til 190 grader. Vend om på potetene, ha hakket salvie innimellom og legg kyllingstykkene over eller innimellom potetene (avhengig av hvor stor formen din er). Klem over sitronsaft i formen og sett tilbake i ovn, stek alt i 30-35 minutter.

4. Mens kyllingen er i ovnen, setter du over en liten kjele med lettsaltet vann før du kutter de grønne bønnene i begge ender. Bønnene kokes 3-4 minutter før de siles av og vendes i god olje eller smør sammen med litt sjalottløk, hvitløk, salt og pepper

5. Server kyllingen og potet rett fra langpanna, så holder det seg varmt. Server grønne bønner til, og gjerne med en enkel tomatsalsa

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLASSISK CLUB SANDWICH

Pr.sandwich
2 skiver grovt ristet brød
1 kyllingbrystfilet, stekt eller grillet
sprø salat, gjerne to sorter
2 baconskiver, sprøstekt
1 tomat i skiver
1 ss hakket rødløk
salt og nykvernet pepper

Dressing
2 ss lettmajones
1 ss lettrømme eller yoghurt naturell
1/2 krm karripulver
1 ts søt chilisaus

Rør sammen dressingen og la den stå og trekke en stund.
Skjær kyllinfileten i skiver på tvers.
Fordel rikelig med salatblader på den ene brødskiven.
Legg på kylling, bacon, tomat og hakket rødløk. Salte og pepre.
Fordel dressingen oppå og legg på den andre brødskiven som lokk. Trykk sandwichen lett sammen og del den eventuelt i to trekanter.

LANGSTEKTE KOTELETTER

4-6 porsjoner

1 kg svine eller oksekoteletter
2 ss olje
4 stilker selleri
2 bokser hermetiske tomater
4 fedd hvitløk
salt og pepper
2 ss smør
2 løk i båter
3-4 gulrøtter
1 dl vann
2 ss frisk oregano eller timian )evnt 1 ss tørkede provenceurter)

Stek kotelettene brune i en varm panne med litt smør og olje.
Legg dem i en stor, ildfast form eller i langpannen.
Ha i grønnsakene og hvitløken på toppen.
Hell over tomat og vann og legg folie tett rundt formen.
Stek på 140 grader i minst 2 timer.
Ta av folie og stek videre i 30 minutter.

Server med poteter, ris eller couscous, grønn salat og litt rømme.