Gå til hovedinnhold

RASK THAISUPPE MED HEL KYLLING FRA MENY


1 stk løk, finhakket
2 ss smør
100 g purreløk, i strimler
100 g gulrot, i strimler
1 dl hvitvin
5 dl kyllingkraft
5 dl fløte
0.5 dl soyasaus
1 boks kokosmelk
Smak til med asiatisk fiskesaus
Smak til med sambal oelek
Smak til med red curry paste
Smak til med sitrongress
1 stk nygrillet kylling
1 dl cashewnøtter
1 stk rødløk, i båter
1 stk rød chili, i ringer
2 stk vårløk, i ringer
salt
pepper

Kutt løk og fres den i smøret til den er myk. Dette tar ca 2-3 minutter. Ha deretter i mel og la frese i 1 minutt til

Kutt grønnsaker. Ha i purre og gulrot. La frese i 1 minutt.

Spe med hvitvin, fløte, kyllingkraft, soyasaus og kokosmelk og de andre smakstilsetningene. La koke i 15 minutter. Rør av og til. 

Smak til med salt og pepper. Hvis du vil ha suppen litt tykkere, så kan du eventuelt jevne dem med litt maizennajevning.

Rens kyllingen fri for skinn og ben, slik at du kun sitter igjen med rent kyllingkjøtt.


Ha i kylling, cashewnøtter, rødløk, chili og vårløk.

Dryss gjerne frisk koriander over suppen like før servering.

Populære innlegg fra denne bloggen

PANNACOTTA MED BRINGEBÆRCOULIS

Kjære Helene. Her har du oppskriften på pannacotta:) 8 porsjoner

5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g Philadelphiaost
1 vaniljestang
200 g sukker

Singelfrosne bringebær

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø sammen med fløte, ost og sukkeret i en gryte og la det nå kokepunktet. Visp blandingen lett underveis.
Når fløteblandingen har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i gryten. Sil blandingen gjennom en sikt og ha i vinlass eller en dessertform. Husk å ikke fylle glassene helt da det skal være plass til en bringebærcoulis. Når fløteblandinge er avkjølt i glassene settes dette i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bringebærcoulis
1/2 pakke singelfrosne bær + noen fine til pynt.
Varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender eller stavmikser og spe på med sukkerlake. La denne bli hel…

KLEFTIKO -TYVENS LAM

1 kg grytekjøtt av lam1,5 boks hakkede tomater med oregano og hvitløk3 – 4 løk, skåret i grove biter2 – 3 gulrøtter, skåret i biter3 fedd hvitløk, grovhakket6 faste poteter, i store biter250 gram fetaostoreganosalt, pepper6 ts smør eller olivenolje6 ss rødvinDenne oppskriften er til 4-5 personer. Skjær kjøttet i seks eller tolv biter. Bena er viktig å ha med! Ha kjøttet i bunnen med fettsiden ned. Fordel andre ingredienser over. Ha i ovnen med tett lokk ved 180 grader i 4 timer. Spis med brød, som du bruker til å sugeopp den gode sjyen med.

FISKESUPPE BEKKJARVIK

Denne fiskesuppen er av Ørjan Johannessen, kjøkkensjef ved Bekkjarvik Gjestgiveri og vinner av Bocuse d’Or 2015 Du trenger:  ♦ 70 g smør
♦ 70 g hvetemel
♦ 1 l fiskekraft
♦ 3 dl fløte
♦ 2 dl crème fraîche
♦ salt etter smak
♦ 2-4 ss eddik 7 %
♦ 400 g fisk, for eksempel sei, laks eller brosme
♦ ½ kg hele blåskjell
♦ 1 gulrot
♦ 1 purreløk
♦ grønn karse
♦ 4 ss olivenolje til anretning
♦ 100 g rensede kokte reker Slik gjør du:  1. Smelt smør i en kjele og tilsett mel. Rør godt og spe inn varm fiskekraft under konstant omrøring så det ikke blir klumper. La småkoke i cirka 10–15 minutter.  2. Rør sammen fløte og crème fraîche. Tilsett fløteblandingen under omrøring. Smak til med salt og eddik. 3. Kutt fisken i terninger á 2 x 2 cm, og grønnsakene i tynne strimler. La fisk, blåskjell og grønnsaker trekke i den varme suppen de siste ti minuttene før servering. Velg selv om du vil servere suppen med hele eller rensede blåskjell.  4. Tilsett rekene rett før servering. Drypp olivenolje over hver suppeskål. Topp …