OSSO BUCO














4 store skiver kalveskank (ca. 3-4 cm tykke)

1 stor grovhakket løk
2 store fedd hakket hvitløk
5-6 modne tomater
3 gulrøtter
1½ dl hvitvin
1½ dl buljong
3 ss smør eller margarin
1 timiankvist eller tørket timian
1 laurbærblad
2-3 stilker persille
1 ts salt
1/2 ts pepper

Tilbehør:
3-4 ss hakket persille
½ sitron
1 fedd hvitløk

Slik gjør du:


Brun skankskivene i smørret i en jerngryte, ta dem opp etterhvert og legg dem til side.
Gylne løk og hvitløk og legg skankskivene oppå med evt. stekesmørret fra dem. Pass på at margen ikke faller ut.

Hell på hvitvin og la det koke ca. 10 minutter uten lokk.

Legg i flådde tomater uten stilken, og som er kuttet i terninger og la det hele småputre ennå 8-10 minutter uten lokk, så tomatene blir kokt litt inn.

Hell på buljongen, legg i persillestilkene, laurbærblad og timian. Salt lett.

La retten småsurre i 2½ til 3 timer.

Servering:
Riv skallet på den halve sitronen, hakk hvitløken fint og bland disse tingene med finhakket persille.
Dryss dette over retten på tallerkenen.

Server med ris og brød.